Swing into Action: Top Thai & KLPGA-proffs redo för Blue Canyon Showdown!

PRESSMEDDELANDE:

Thai LPGA Tour No 1-spelare Patcharajutar Kongkraphan och Aphichaya Yubol får sällskap av KLPGA-framstående Lee Ye Won och Kim Jae Hee när de uttrycker sin spänning och tacksamhet för möjligheten att delta i det prestigefyllda 650,000 22.75 USD (XNUMX miljoner Bt) Blue Canyon Ladies Championship som utgår av på Blue Canyon Country Club, Phuket på fredag.

Detta evenemang markerar den första matchen av KLPGA Tour i Thailand, med en 3-dagars 54-håls slagspelstävling från 15-17 mars 2567 på den pittoreska Blue Canyon Country Club. Evenemanget ståtar med 61 golfare från KLPGA Tour och 11 inbjudna thailändska kvinnliga golfare, som tävlar om en total prispåse med mästaren som tjänar 117,000 4.1 USD (XNUMX miljoner Bt).

I en pressbriefing före turneringen passade fyra topputmanare på att diskutera sin redo för det kommande evenemanget. Bland dem var Patcharajutar Kongkraphan, en trefaldig Order of Merit-vinnare på den thailändska LPGA-touren, och Aphichaya Yubol, som säkrade förstaplatsen 1 och främst tävlar på LPGA-touren. På plats var också Ye Won, som tog förstaplatsen på KLPGA 2018, och den framväxande talangen Jae Hee, färsk efter sin seger i det säsongsinledande KLPGA-evenemanget i Singapore.

Patcharajutar som tog två troféer på Thai LPGA Tour förra säsongen, sa:" "Jag är glad och exalterad över att delta i KLPGA Tour-evenemanget. Att spela på den här banan har varit min barndomsdröm. Efter träningsrundan är jag imponerad och tror att utmaningen kommer att göra tävlingen spännande. Även om jag inte hyser höga förväntningar, är jag fast besluten att hålla fast vid min plan, hantera mina känslor och prestera på mitt bästa. Dessutom kommer detta evenemang att sändas live på TrueVisions varje dag. Jag hoppas att alla kommer ut för att heja och bevittna prestationen av KLPGA Tour-golfare, en ledande professionell damgolftour i Asien.”

Tjugoettåriga Aphichaya, som fick sitt LPGA Tour-kort genom Q-School 2023, är entusiastisk över möjligheten att tävla om att tävla i ett KLPGA-hem. 

"Det är en ära att få delta i den här turneringen, med de 60 bästa spelarna på KLPGA Tour. Jag är glad. Efter att ha spelat tidigare i Kina är jag fullt förberedd för det här evenemanget. Efter träning tycker jag att banan är utmanande, särskilt hål 14, ett signaturpar-3-hål. Jag uppmuntrar alla att komma och stödja de thailändska golfarna som tävlar.”

Samtidigt var Yew On och Jae Hee nöjda med sitt träningspass på den berömda arenan, vilket satte en positiv ton för deras kommande tävling.

Jae Hee sa: "Phuket är ett känt turistmål. Jag har alltid drömt om att besöka här, och nu är det äntligen första gången. Dessutom är jag stolt över att få möjligheten att tävla och spela på den prestigefyllda Blue Canyon-banan. Även om jag inte har spelat här tidigare, har jag hört att det är smalt och utmanande, så jag måste planera mitt spel noggrant. Mitt mål är helt enkelt att ta mig till topp 10, och jag är redan imponerad av det lokala köket, särskilt mangon och olika frukter, vilket är en annan höjdpunkt under mitt besök.”

Yew On sa: "Phuket är ett välkänt turistmål, och jag har alltid drömt om att besöka. Det här är min första gång här, och jag har turen att få tävla och spela på den uppskattade Blue Canyon. Även om jag inte har spelat här tidigare, har jag hört att det är en smal och utmanande bana. Jag måste lägga en strategi för mitt spel och sikta på en topp 10-placering. Dessutom är jag mycket imponerad av det lokala köket, särskilt mangon och olika frukter. Det är mitt mål att ägna mig åt dem medan jag är här.”

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.