Den årliga Phuket Heroines' Festival i Thalang är igång – FOTO TOUR

Phuket -

Den årliga Phuket Heroines' Festival i Thalang är igång. Historiska föreställningar startade festivalen onsdagskvällen den 13 mars som markerar "Thalang Victory Day".

Phukets viceguvernör Sophon Suwannarat ledde invigningen av Thao Thep Krasattri och Thao Sri Soonthorns historiska föreställning under "239-årsjubileet för att hedra de två hjältinnorna i Thalang."

Det viktigaste ögonblicket för evenemanget är det historiska framträdandet av Thao Thep Krasattri och Thao Si Soonthorn under den tre dagar långa festivalen.

De två hjältinnorna och Phukets förfäder kämpade och offrade sig med tapperhet för skyddet av landet där många förfäder fortfarande lever i fred idag.

Det finns många andra aktiviteter som traditionella ljus- och ljuduppträdanden som kallas "The Journey", försäljning av olika produkter och lokal mat från Phuket med många stånd och mycket mer.

Festivalen hålls i Thalang Historical Park i Baan Reang, Thep Krasattri, Thalang-distriktet från 5:00 och framåt till och med imorgon (15 mars)th).
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.