Civil Aviation Office of Thailand lanserar ytterligare flyg till Songkran Festival

PRESSMEDDELANDE:

I ett försök att ta itu med höga flygpriser och förbättra reseupplevelsen under Songkran-festivalen, har Thailands civila luftfartskontor (CAAT) tillkännagett att 38 nya flyg kommer att läggas till.

Flytten, som avslöjades av CAAT:s biträdande direktör Sarun Benjanirat, är ett svar på transportminister Suriya Jungrungreangkits uppmaning om omedelbara åtgärder för att hjälpa resenärer under denna högsäsong. Från och med den 12 mars kommer dessa flygningar, med stöd av sex olika flygbolag, att bidra till totalt 104 specialresor, som erbjuder 17,874 XNUMX extra platser under semestersäsongen.

Dessa extraflyg, planerade till 11-12 april och 15-16 april, kommer att ansluta resenärer till stora regionala flygplatser som Phuket, Chiang Mai, Samui, Ubon Ratchathani, Udon Thani och Khon Kaen. Schemaläggningen sammanfaller med regeringens senaste beslut att förlänga Songkran-semestern till fem dagar, från 12 till 16 april, vilket möjliggör ett utökat firande av det thailändska nyåret. För att göra resor mer lättillgängliga erbjuder flygbolagen upp till 20 % rabatt på biljetter till dessa specialflyg, vilket kan inkludera slots vid mindre typiska tider som tidiga morgnar eller sena kvällar.

Initiativet är resultatet av en gemensam ansträngning av Department of Airports, Airports of Thailand (AOT) och Aeronautical Radio of Thailand. De tre byråerna arbetar för att utöka flygplatsens öppettider och öka personalnivåerna för att tillgodose den förväntade ökningen av passagerartrafiken och säkerställa en smidig drift.

CAAT har också utfärdat vägledning för resenärer att planera sina resor i förväg och utforska olika bokningsalternativ för att hitta de bästa priserna. Myndigheten rekommenderar att man köper biljetter direkt via flygbolagens webbplatser och noterar fördelarna med direktkommunikation med transportörer för eventuella resejusteringar eller kompensationsbehov.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.