Tourism Authority of Thailands undersökning visar att turistutgifterna ökar

PRESSMEDDELANDE:

En undersökning från Tourism Authority of Thailand (TAT) har visat att utländska turister har ökat sina utgifter för boende efter pandemin, vilket visar att de föredrar lyxhotell eller resorter trots högre flygpriser.

Undersökningen, som involverade 30,054 2023 turister 50,900, visade att den genomsnittliga utgiften per resa steg till 23,518 XNUMX baht, jämfört med tidigare år. Boendekostnader stod för en betydande del av dessa utgifter, i genomsnitt XNUMX XNUMX baht per resa.

Undersökningen visade också en förändring i matpreferenser bland turister, med en ökning av de som väljer gatumat, stigande från 63 % till 77.3 %. Denna förändring har lett till en minskning av de genomsnittliga utgifterna för mat och dryck till 4,094 5,875 baht, ned från 2019 XNUMX baht XNUMX.

Caféhoppning har dykt upp som en ny trend som ökar i popularitet bland turister. TAT observerade utgiftsmönster bland olika nationaliteter, där turister från Mellanöstern var de största spenderandena, följt av besökare från Oceanien, USA och Europa.

Undersökningen lyfte fram det föränderliga landskapet för resebokningar, med en majoritet av enskilda resenärer (53.7 %) som använder onlineplattformar för researrangemang. Trots detta spelar resebyråer och researrangörer fortfarande en betydande roll i branschen.

TAT:s digitala strategi inkluderar en betydande budgetförfrågan för räkenskapsåret 2024 som syftar till att utnyttja sociala medier för att rikta in sig på potentiella turister. Plattformar som TikTok har sett en anmärkningsvärd tillväxt, vilket indikerar effektiviteten hos kort videoinnehåll för att locka nya besökare. TAT planerar att samarbeta med influencers för att marknadsföra Thailands destinationer och aktiviteter ytterligare, och dra nytta av den expansiva räckvidden av dess globala närvaro på sociala medier.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.