Vitrysk man räddad efter att ha gått vilse i Phukets djungel

Thalang, Phuket-

I måndags (4 mars) fick Phukets turistpolis ett nödsamtal från en vitrysk man som hade gått vilse i en djungel nära Nai Thon Beach, som ligger i Sakoo-distriktet.

Mannen förklarade att han hade anlänt till Thailand föregående månad och hade bott i Bangkok. Den 3 mars reste han till Phuket och checkade in på ett hotell nära Nai Yang Beach i Sakoo.

Men på måndagen, efter att ha checkat ut från sitt hotell, bestämde han sig för att utforska Layan Beach i Cherng Talay. Beväpnad med en karta gav han sig ut på en promenad. Tyvärr, runt 6:00, insåg han att han var vilse och försökte hitta sin väg ut. Allt eftersom timmarna gick blev han mer och mer bekymrad och så småningom kallade han på hjälp.

Tack och lov hittade Sakoo-polisen och räddningsarbetarna honom snabbt i djungeln nära Nai Thon Beach och räddade honom säkert klockan 5:30 på tisdagen (5 mars). Hans soloäventyr hade en oväntad twist, men han kom fram oskadd, om än lite klokare på djungelnavigering!

Namnet och åldern på mannen lämnades inte till The Phuket Express.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.