Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: Värmeböljsvarningar fortsätter och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 26 februari till söndagen den 3 mars 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thailands premiärminister överraskning besöker Suvarnabhumi flygplats.

Som svar på flygplatstjänsterna instruerade Srettha relevanta myndigheter att hitta lösningar för att spendera mindre tid i incheckningsprocessen.

2. Cha-uats poliser fick en knivbrottsrapport om en polisergeant som gick ut och knivhögg två oskyldiga äldre personer på en motorcykel i Cha-uat, Nakhon Si Thammarat, vilket orsakade en skadad och en allvarlig skada.

Det rapporterades att den misstänkte hade journaler från Songklanagarind Hospital för svår depression, enligt en läkare.

3. Thailändsk polis avslöjar mord på taiwaneserEn person nära Suvarnabhumi flygplats, förföljer misstänkta som flyr till Kambodja.

Kroppen av en taiwanesisk person, offentligt identifierad som Shih Mou Chiang, 43, var en flykting efterlyst för rån och innehav av skjutvapen. De misstänkta har flytt till olika länder.

4. Turismledare i Thailand efterlyser diskussioner om att upprätta ett långsiktigt visumfritt researrangemang med Indien, förutse betydande fördelar eftersom Indien förväntas bli världens tredje största ekonomi 2027.

För närvarande är det bara ett förslag.

5. Thai Meteorological Department (TMD) har avslöjat att ett lågtrycksområde orsakat av intensiv värme täcker den övre delen av Thailand, vilket resulterar i varma väderförhållanden i många områden.

När det gäller luftföroreningar upplever de norra, nordöstra och övre centrala regionerna måttliga till höga halter av partiklar och dis på grund av svaga vindar och dålig luftcirkulation.

Det var allt för den här veckan, var säker!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.