Värmebölja och stormvarningar över hela Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Thai Meteorological Department (TMD) har avslöjat att ett lågtrycksområde orsakat av intensiv värme täcker den övre delen av Thailand, vilket resulterar i varma väderförhållanden i många områden.

Samtidigt har ett högtrycksområde eller en massa kall luft från Kina spridit sig över den nordöstra regionen och Sydkinesiska havet. Tillsammans med de sydliga och sydostliga vindarna som täcker Thailandviken och landet förväntas dessa förhållanden leda till sommarstormar i den övre delen av Thailand.

TMD kännetecknas av åskväder, starka vindbyar och eventuellt hagel i vissa områden, såväl som blixtnedslag, och råder allmänheten i de drabbade områdena att vara försiktiga med farorna som dessa sommarstormar utgör.

Människor rekommenderas att undvika öppna ytor, att stå under stora träd, svaga byggnader och skyltar. Vidare uppmanas jordbrukare att förbereda sig för och vara vaksamma på potentiella skador på jordbruksprodukter och risker för boskap under denna period.

I nedre Thailandbukten är havsförhållandena måttliga med våghöjder på 1-2 meter, och i områden med åskväder kan vågorna överstiga 2 meter. I den övre Thailandviken och Andamansjön är vågorna cirka 1 meter höga och ökar över 1 meter under stormiga förhållanden.

TMD råder sjömän i Thailandsbukten och Andamansjön att navigera med försiktighet och undvika att segla i stormiga områden.

När det gäller luftföroreningar upplever de norra, nordöstra och övre centrala regionerna måttliga till höga halter av partiklar och dis på grund av svaga vindar och dålig luftcirkulation.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.