Premiärminister besöker södra provinser för att öka ekonomin

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har betonat att hans besök i de tre södra gränsprovinserna från 27 till 29 februari syftade till att ytterligare förbättra den lokala ekonomin i söder.

Premiärministern sade att besöket också var för att avslöja osynliga eller okända intressanta turistplatser, produkter och aktiviteter i dessa anmärkningsvärda provinser för att skapa mervärde.

Han observerade att olika föremål som lokalbefolkningen visade upp under hans besök är av hög kvalitet och värde, inklusive mat, redskap och mässingsprodukter. Premiärministern noterade att hantverkarna av dessa varor åldras och minskar i antal, och han har gett kulturministeriet i uppdrag att undersöka och eventuellt utveckla ett program för att återuppliva populariteten för dessa produkter.

Srettha nämnde också Chao Mae Lim Ko Niao-festivalen som han hade möjlighet att delta i under besöket och såg ett betydande antal turister. Detta fick honom att överväga möjligheten att upphöja festivalen till ett globalt evenemang, liknande Vegetarfestivalen i Phuket.

Dessutom planerar premiärministern att ta med Yalas kommunala ungdomsorkester för att uppträda för sultanen av Brunei Darussalam under hans officiella besök i Thailand i mars eller april.

När det gäller Betong-flygplatsen, som för närvarande är en internationell flygplats men har varit tvungen att upphöra med sin verksamhet, nämnde premiärminister Srettha att om privata enheter skulle driva flygplatsen måste det finnas tillräckligt med efterfrågan. Han antydde att hans besök i söder också är för att skapa efterfrågan och för att göra världen medveten om att de tre södra gränsprovinserna är värda ett besök. Han försäkrade att om efterfrågan finns kommer flygen säkert att komma.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.