Thailands transportminister tillkännager planer på att förbättra kollektivtrafiken före Songkran-festivalen

Nationell-

Klockan 9:00 den 27 februari 2024 avslöjade Suriya Juangroongruangkit, den thailändska transportministern, offentligt nyheter om kollektivtrafik för pressen för den kommande Songkran-festivalen, vilket fick relevanta myndigheter att öka frekvensen för tåg, bussar och flygbolag.

Suriya rådde thailändare att planera reseresor och köpa biljetter i förväg till den här kommande Songkran-festivalen, oavsett om det är med tåg, bussar eller flyg.

Nyligen tog Suriya upp frågan om höga inrikesflygbiljetter med Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT) för att överväga en ny formel i beräkningen av flygkostnaderna. Suriya hävdade enligt uppgift att prissänkningar skulle genomföras före Songkran-festivalen.

Suriya tillade vidare att Mo Chit Bus Terminal/Chatuchak Bus Terminal var under underhåll på grund av tidigare klagomål om dess dåliga skick under de senaste nyårshelgerna.

Suriya uppgav dock att Mo Chit Bus Terminal skulle vara i bättre skick i april, och det totala underhållet skulle vara klart om ett och ett halvt år.

På lång sikt avslöjade Suriya offentligt att Krung Thep Aphiwat Central Terminal eller Bang Sue Grand Station skulle vara ett transportnav i Thailand, med alla terminaler på ett ställe för bekvämlighet. Planen var att etablera en ny byggnad som skiljer sektioner åt på varje våning, anmärkte Suriya.

Detaljerna rapporterades inte om start- och slutdatum, och budgeten och planerna avslöjades inte för megaprojektet, noterade TPN.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.