Phuket-tjuven greps efter att ha stulit från polska turister på ön Samui

Samui, Surat Thani –

En tjuv från Phuket greps efter att han stulit från utländska turister värdesaker värda ett totalt värde av 127,000 XNUMX baht på ett hotell på ön Samui.

Bo Phut-polisen berättade för Phuket Express tidigare i veckan att de arresterade Prayat Lisem, 44, från Phuket. Han beslagtogs av en stulen Louise Vuitton-väska, Pinko-väska, Versace-väska, diamantörhängen, 25,000 XNUMX Baht i kontanter och fyra kreditkort. Han åtalas för nattstöld.

Gripandet kom efter att ett polskt turistpar, 32 och 30 år, lämnade in en anmälan till thailändsk polis. De berättade för polisen att de sov i ett rum på ett hotell nära Baan Lamai Beach i Maret-distriktet i Samui-distriktet när en oidentifierad tjuv stal många föremål från dem.

Polisen kontrollerade CCTV-bilder och de hittade en misstänkt sedan i Bo Phut-distriktet, Samui-distriktet. De arresterade till slut den misstänkte och hittade alla stulna föremål i hans sedan.

Den misstänkte berättade för polisen att han hade kört sedanen från Phuket. Han försökte checka in på det aktuella hotellet men de flesta rummen var bokade. Han gick sedan in på hotellet och upptäckte att ett av rummen inte var låst utan turister sov inne.

Prayat berättade för polisen att han ville hitta ett jobb på ön Samui men att han inte kunde hitta ett ställe att bo och hade slut på pengar så han kände att han inte hade några andra alternativ än att stjäla från turister.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.