Bangkok Airways rapport Stellar 2023

Nationell-

Den 24 februari 2024 avslöjade Puttipong Prasarttong-Osoth, presidenten för Bangkok Airways Public Co., Ltd., offentligt en kontinuerlig återhämtning av flygindustrin under fjärde kvartalet 4, som ett resultat av kinesiska viseringsbefrielser och lång semester.


Det övergripande resultatet för Bangkok Airways 2023 var i positiv riktning och hade en total inkomst på 21 miljarder baht ökande från föregående år (2022) med 70.6%.

Dessutom berodde det på ett ökande antal passagerare som använde Bangkok Airways och hade ett genomsnittligt biljettpris på 3,756 XNUMX baht per resa.

År 2023 hade Bangkok Airways en rörelsevinst på 3 miljarder baht. De hade inkomster från försäljning och tjänster i andelen inkomster från företag relaterade till flygplatsverksamheten på 4 miljarder baht.

Samtidigt hade Bangkok Airways totala utgifter på 18 miljarder baht som ökade från föregående år (2022) med 35.4 %, där majoriteten var försäljningskostnader.

För att möta ökande krav från både utländska och inhemska passagerare inom flygtransporter under 2023, implementerade Bangkok Airways nya affärsstrategier genom att öka flygfrekvensen, särskilt till populära turistattraktioner som Bangkok-Samui, Bangkok-Phuket, Phuket-Samui och Samui-Singapore .

Dessutom hade Bangkok Airways nya flygbolag tillgängliga i Lampang-Mae Hong Son och Samui-Don Mueang.
Viktigast av allt, en betydande förändring 2023 var ett Code Share Agreement med Singapore Airlines som skulle ansluta till inhemska och internationella destinationer som Sydostasien, Australien och Nya Zeeland med totalt 28 flygbolag. Air India ingick också i ett Code Share Agreement för att underlätta flygresor.

I andra senaste affärs- och finansnyheter 7-11 Thailand hade också ett fantastiskt 2023 som vi rapporterade här.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/