Thailand ser en ökning av andelsköp bland utländska köpare

PRESSMEDDELANDE:

Rapporter har indikerat att den thailändska fastighetsmarknaden 2023 bevittnade en betydande ökning av bostadsrättstransaktioner av utlänningar, med totalt 49,250 XNUMX sålda enheter från utvecklares projekt.

Data visade särskilt att utländska medborgare stod för 5,036 10.2 enheter eller 31.601% av all lägenhetsförsäljning, totalt ett värde av 17.9 miljarder baht, eller XNUMX% av det totala försäljningsvärdet, vilket markerar en ny topp för marknaden.

Enligt Sopon Pornchokchai, en fastighetsvärderare och fastighetsforskare i ASEAN-regionen, Afrika och Sydamerika, återspeglar aktiviteten i utländska bostadsköp stabiliteten och attraktiviteten på den thailändska fastighetsmarknaden.

Det indikerar också utlänningars önskan att bo och investera i Thailand, med det genomsnittliga priset på sålda lägenheter 2023 som nådde 6.27 miljoner baht per enhet, vilket visar att utlänningar föredrar högt prissatta lägenheter.

Bangkok och dess närhet har varit särskilt populära bland utländska köpare, med en preferens för enheter som kostar mellan 10 och 20 miljoner baht. Denna prisklass stod för 28.2 % av enheterna och 40.7 % av det totala försäljningsvärdet. Sopon sa att områdena i Central Business District fick det högsta intresset från utländska medborgare.

Trenden med köp av utländska lägenheter i Thailand har utvecklats efter COVID-19-situationen. Marknaden avtog under utbrottet men återhämtade sig och växte avsevärt efteråt, vilket återspeglar det återkommande förtroendet från utländska investerare på den thailändska fastighetsmarknaden.

Sopon ansåg också att uppmuntran till fler fastighetsköp av utlänningar kan vara en policy för att stimulera den thailändska ekonomin. Han föreslog att regeringen skulle definiera områden där utlänningar tillåts köpa för att mildra säkerhetsproblem och potentiella konflikter mellan thailändska medborgare och utländska fastighetsägare.

Han sade vidare att administrationen bör överväga nya policyer och tillvägagångssätt för att reglera och främja fastighetstransaktioner av utlänningar i Thailand. Detta skulle hjälpa marknaden att växa hållbart och gynna den thailändska ekonomin samtidigt som man förhindrar potentiella problem som uppstår till följd av en sådan liberalisering.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.