Thailands transportminister talar om höga biljettpriser för flyg från Bangkok-Phuket, lovar sänkning före Songkran-festivalen

Nationell-

Klockan 9:30, den 20 februari 2024, gav Suriya Juangroongruangkit, den thailändska transportministern, en intervju före regeringsmötet angående frågan om några flygpassagerare som kritiserade att biljettpriserna för flyg från Bangkok-Phuket var för höga.

Suriya uppgav att Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT), ansvarig för att sätta pristaket för flygbolagen, undersökte påståendet att Bangkok-Phuket flygbiljetter var för dyra.

Efter undersökning visade det sig att flygbiljetterna var ungefär 10,000 5,000 baht för en tur och retur. Men för lågprisbolag bör det genomsnittliga priset inte överstiga 5,000 XNUMX baht per flygning. Detta belopp på XNUMX XNUMX baht fastställdes som en formel i en beräkning av CAAT.

Suriya ska ha utfärdat en order till CAAT:s generaldirektör att överväga att justera formeln för att minska pristaket, eftersom den nuvarande formeln inkluderade bränslekostnader.

Med den senaste tidens nedgång i oljepriset från de tidigare 100 amerikanska dollar per fat, skulle CAAT behöva bjuda in representanter från olika flygbolag för diskussioner för att avgöra hur mycket bördan för passagerarna kan minskas.

Den faktiska prissänkningen skulle få vänta till efter dessa diskussioner. Suriya hävdade enligt uppgift att prissänkningar skulle genomföras före Songkran-festivalen.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.