Kratom Juice-försäljare arresterad i Thalang

Thalang –

En juiceförsäljare från Kratom greps i en lokal livsmedelsbutik i Sakoo-distriktet.

Thalang distriktsofficerare berättade för Phuket Express att på tisdagen (20 februarith) de inspekterade en lokal livsmedelsbutik nära Nai Yang-templet i Sakoo. Där arresterade de den manlige livsmedelsbutiksägaren (Hans namn och ålder uppgavs inte av tjänstemän).

Inspektionen följde efter klagomål från berörda medborgare. Han beslagtog många flaskor med Kratom-juice och även några i enorma kokkärl.

Polisen varnar lokala livsmedelsbutiker i Phuket och Thailand för att Kratomjuice är listad som en kontrollerad örtprodukt och alla sådana kontrollerade örtprodukter måste ges tillstånd av Thai Food and Drug Administration innan de säljs.

Kratom Juice får inte heller vara en ingrediens eller blandas i annan mat eller juice för försäljning. Så även ren Kratom Juice på flaska kan inte säljas, särskilt på allmänna gator.

Den som bryter mot lagen kan få fängelse från sex månader till två år eller böter från 5,000 20,000 till XNUMX XNUMX baht.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.