Thailand förlänger visumbefrielsen för kazakstanska turister till den 31 augusti

Nationellt —

Den thailändska regeringen har godkänt en sex månaders förlängning av visumbefrielsen för Kazakstanska besökare, giltig till 31 augusti 2024, i ett försök att ytterligare öka turismen.

Detta tillkännagivande, som släpptes den 20 februari 2024, följer en betydande ökning av antalet ankomster från Kazakstan, med över 172,000 XNUMX turister som besöker Thailand efter att den thailändska regeringen beslutade att avstå från visumkrav för Kazakstanska medborgare i september förra året.

Beslutet, som avslöjades av premiärminister Srettha Thavisin efter ett regeringsmöte, syftar till att dra nytta av det positiva bidrag Kazakstanska turister gör till ekonomin genom sin utgiftskapacitet.

Enligt regeringens talesperson Chai Watcharong, från 25 september 2023 till 10 januari 2024, besökte över 68,824 2023 turister från Kazakstan Thailand. År 172,282 anlände totalt 75,080 XNUMX kazakstanska turister till Thailand, vilket är det högsta rekordet. I genomsnitt spenderade turisterna cirka XNUMX XNUMX baht per person och besök, vilket indikerar deras höga potential och köpkraft.

Avståendet var tidigare planerat att upphöra den 29 februari.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.