Maya Bay utsedd till tredje "bästa stranden i världen"

PRESSMEDDELANDE:

Maya Bay på Phi Phi Island i Krabi utsågs till den tredje "bästa stranden i världen" av Lonely Planet.

 

Thailands stränder är i rampljuset igen. Den världsberömda resetidningen Lonely Planet har utsett 20 av världens bästa stränder, där Thailands Maya Bay kommer på tredje plats. Maya Bay är en strand gömd bakom en kalkstensklippa, en del av Phi Phi Island, i Krabi, en södra provins i Thailand. Den fantastiska bukten är omgiven av kalkstensklippor och ståtar med turkost vatten och silkesmjuk sand.

 

Platsen blev omedelbart känd över hela världen efter att filmen The Beach med Leonardo DiCaprio gick upp på biograferna år 2000. Maya Bay är en måste-go-strand omgiven av hisnande natur.

 

Att ta sig dit: Från grannlandet Ko Phi Phi Don, ta en båttur tidigt på morgonen (20 minuter varje väg) för att slå folkmassorna. Alternativt kan du nå den med motorbåt från Phuket och Krabi.

 

Lonely Planets topp tio stränder i världen inkluderar följande:

 

1. Passet, Byron Bay, New South Wales, Australien;

 

2. Ipanema Beach, Rio de Janeiro, Brasilien;

 

3. Maya Bay, Phi Phi Island, Krabi-provinsen, Thailand;

 

4. Mnemba Island, Zanzibar, Tanzania;

 

5. Sarakiniko, Milosöarna, Grekland;

 

6. Chesterman Beach, Vancouver Island, British Columbia, Kanada;

 

7. Cabo San Juan del Guía, Tyrona nationalpark, Colombia;

 

8. Anse Source d'Argent, La Digue, Seychellerna;

 

9. Playa Balandra, La Paz BCS, Mexiko;

 

10. Punta Paloma, Tarifa, Cádiz, Spanien.
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.