Ytterligare tre thailändska städer Gå med i UNESCO Global Network of Learning Cities

PRESSMEDDELANDE:

Inkluderandet av Bangkok, Khon Kaen och Yala 2024 lägger till sju befintliga destinationer i Thailand.

Bangkok, 19 februari 2024 – Thailands turistmyndighet (TAT) är glada att meddela att Bangkok, Khon Kaen och Yala har anslutit sig till UNESCO:s globala nätverk av lärande städer (GNLC), ett erkännande för städer med enastående insatser för att göra livslångt lärande till verklighet för alla på den lokala nivån.

De tre thailändska städerna är bland 64 nya medlemmar från 35 länder som tillkännagavs den 14 februari 2024 under ett virtuellt evenemang på hög nivå "Empowering Learners of All Ages: UNESCO Learning Cities Transform Lives".

Pol Gen Permpoon Chidchob, Thailands utbildningsminister, sa Att vara medlem i UNESCO GNLC skulle erbjuda en möjlighet för Thailand att vara en del av ett dynamiskt nätverk och få vägledning och stöd för att utveckla lärande städer samt att kunna delta i en rad aktiviteter.

"Thailand kan också presentera sin kandidatur för att vara värd för internationella eller regionala konferenser, samtidigt som de är berättigade till UNESCO Learning City Award två gånger om året," sade minister Pernpoon, som också är ordförande för den thailändska nationella kommissionen för UNESCO.

Med 2024-inkluderingarna har Thailand nu 10 städer i UNESCO GNLC. De sju befintliga städerna är Chiang Rai (sedan 2019); Chiang Mai, Phuket och Chacheongsao (sedan 2020), och Sukhothai, Phayao och Hat Yai (sedan 2022).

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.