Åsikt: Thailand lanserar medicinsk täckning för utlänningar är uppmuntrande, men kommer inte att gälla för många incidenter

Förra veckan tillkännagav den thailändska regeringen något som verkade gå under radarn hos många av våra läsare och media, kanske drunknade lite av Thaksin Shinawatras villkorlig dom eller oändliga U-svängar på status för cannabisförslaget.

Att något är sjukförsäkring för utländska turister, med vissa villkor. Få en sammanfattning av det officiella pressmeddelandet från den thailändska regeringens PR-avdelning här innan du läser vidare om du inte är säker på vad vi syftar på.

Det här är bra nyheter, men som alltid med sådana här program finns det många finstilta och regler. Kvalitet personlig sjukförsäkring från ett välrenommerat företag skulle naturligtvis alltid vara att föredra framför en officiell regeringsplan. Men det faktum att regeringen ens implementerar detta program överhuvudtaget är verkligen en positiv sak.

Så vi täckte grunderna i planen i en annan artikel enligt ovan, kommer den här artikeln huvudsakligen att fokusera på vad den inte kommer att täcka.

Det kommer inte att täcka olagligt eller hänsynslöst beteende. Så trots att det är en av de mest rapporterade incidenterna där utlänningar behöver sjukförsäkring, om du körde motorcykel utan korrekt körkort, hjälm, fordonsförsäkring, registrering eller påverkad när du körde eller körde vårdslöst/för fort, kommer du inte att omfattas. Naturligtvis är detta samma sak med de flesta sjukförsäkringsplaner men fortsätter att vara en av de saker som tas upp mest.

Ett exempel på en aktivitet som nästan säkert inte skulle omfattas

Ovarsamhet omfattas inte heller. Så även om du har allt ovan men råkar ut för en olycka som polisen bedömer är ditt fel, kommer du förmodligen inte att omfattas.

Olyckan måste lämnas in inom femton dagar till rätt turistmyndighetsavdelning. Om du inte är snabb blir du inte godkänd. De säger godkännande och medel ska normalt behandlas inom femton arbetsdagar efter det.

Eftersom det inte täcker hänsynslöst beteende är det ganska givet att alla olyckor som inträffat under påverkan av alkohol, som att falla från en balkong berusad, inte omfattas.

Att hamna i ett fylleslagsmål som orsakades av att en var berusad och lockade andra till ett fysiskt bråk kommer troligen inte att omfattas.

Detta går också för varje incident under påverkan av marijuana, eftersom det tekniskt sett bara är tänkt att vara för medicinskt bruk.

Planen täcker inte riskbeteende, men är inte heller specifik för vad detta innebär, och lämnar det till beslutsfattarna bakom planen. Det är dock ganska givet att vissa av de mer extrema eller sportaktiviteter som människor ibland deltar i som vattenskoter, forsränning, fridykning, fallskärmshoppning, etc. nästan säkert inte kommer att omfattas.

Så vad omfattas? Genuina olyckor, som att vara passagerare i en minibuss eller buss som råkar ut för en olycka. Naturkatastrofer, såsom översvämning och liknande situationer. Ett brott, som att bli rånad och överfallen för dina värdesaker.

Oavsett av begränsningarna är det alltid bra att ha alternativ när en katastrof inträffar. Vi hoppas att du tyckte om att läsa detta!


En annan aktivitet som absolut inte skulle omfattas

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.