Thailands Khanom Khrok rankas som fjärde bland världens bästa pannkakor

PRESSMEDDELANDE:

Webbplatsen Tasteatlas, efter att ha uppdaterat sin ranking över världens bästa pannkakor i februari 2024, fann att Khanom khrok i Thailand har placerat sig på fjärde plats bland dem. De tre bästa inkluderar (1) crêpes från Bretagne, Frankrike, (2) kaiserschmarrn från Österrike och (3) jianbing från Tianjin, Kina.

Webbplatsen har detta att säga om khanom khrok: "Denna små thailändska dessert, som ofta kallas en pannkaka, pudding eller en kaka, är skapad med en smet som kombinerar rismjöl och kokosmjölk.

Efterrätten bakas i stora järnformar som har små, runda fördjupningar, och den tillagas vanligtvis i två steg — med en smet som används som ett knaprigt bottenskikt och en krämig, lätt sötad kokosmjölksfyllning. Typiska tillägg till den vaniljsåsliknande fyllningen inkluderar skivad salladslök, taro, majs eller pumpa.

Khanom khrok är en vanlig gatumat i Thailand, som vanligtvis avnjuts som ett snabbt och mättande mellanmål som balanserar söta och salta smaker extremt bra.”

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.