Brittisk turist försvunnen efter kajakolycka i Surat Thani

PRESSMEDDELANDE: 

En brittisk turist har försvunnit efter ett kajakpaddlingsolycka vid Rajjaprabha Dam i Surat Thani-provinsen. Tjänstemän sa att 24-årige Gowribalan Shanghaman rapporterades ha fallit från sin kajak i vattnet i dammen tidigt i går morse (11 februari), vilket utlöste en sök- och räddningsoperation.

Shanghaman, tillsammans med en följeslagare, hade gett sig ut från ett lokalt flotthus för en kajakpaddling när incidenten inträffade cirka 500 meter från deras startpunkt. Området, som ligger cirka 50-60 km från dammens krön, är känt för sin natursköna skönhet men också för sina potentiella faror.

Fyra dykare från Cheow Lans kommunkontor har skickats till räddningsplatsen, känd för att vara reservoarens djupaste del med djup upp till 50 meter. Räddningsteamet sa att de stod inför svårigheter på grund av den låga sikten i det kyliga, grumliga vattnet, vilket utgör en betydande utmaning för deras sökinsatser.

Det framfördes också farhågor när det gäller att parkens säkerhetsföreskrifter följs. Shanghaman och hans vän rapporterade inte till myndigheterna innan de påbörjade sin resa, en nödvändig procedur som alla besökare måste följa för att garantera sin säkerhet. Det rapporterades också att de två männen inte hade flytväst på sig när olyckan inträffade.

När sökningen fortsätter uppmanar parktjänstemän och lokala myndigheter besökarna att noga följa alla säkerhetsriktlinjer och föreskrifter, och betonar vikten av att rapportera till parktjänstemän innan de ägnar sig åt vattenaktiviteter och användning av flytvästar för att förhindra liknande incidenter.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.