Månnyårsmarkeringen Drakens år börjar

PRESSMEDDELANDE:

Månnyåret, som markerar Drakens år, börjar idag (10 februari), och har stor betydelse för thailändare med kinesiskt arv.

Firandet pågår, särskilt med fokus på ritualer som syftar till att avvärja otur, en praxis som är djupt rotad i både thailändska och kinesiska kulturer. Wat Mangkon Kamalawat i Bangkoks Chinatown är fokuspunkten för många som vill utföra dessa riter, med tanke på dess status som en viktig religiös plats för thailändsk-kinesiska gemenskapsmedlemmar att göra meriter och söka lycka.

Templet, känt för sitt draklotus-tema, förväntas dra större publik i år. Besökare uttrycker sin årliga tradition att besöka templet för att delta i ceremonier som de tror hjälper till att skingra otur och starta det nya året på en positiv ton. Templets betydelse förstärks av dess historiska och kulturella band, som går tillbaka till kung Rama V:s regeringstid, och fungerar som en bro mellan thailändska och kinesiska traditioner.

Förutom traditionella tempelbesök köper många thai-kineser talismaner och presenter som symboliserar draken, i hopp om att locka lycka till under det kommande året. Föremål som drakformade lyktor och armband med drakhängen är populära bland dem som vill fira den gyllene drakens år.

Mitt i festligheterna framförde Han Zhiqiang, den kinesiska ambassadören i Thailand, sina bästa önskningar för månnyåret. Han lyfte fram framstegen och samarbetet mellan Kina och Thailand, inklusive ekonomiska landvinningar och diplomatiska milstolpar. Ambassadören underströk de starka banden och delade framtiden mellan de två nationerna, accentuerad av de senaste besöken på hög nivå och överenskommelser, inklusive en viseringsfrihetspakt som markerar en ny era av lätthet i resor mellan Kina och Thailand.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.