Phuket-man arresterad för påstådd hotellbokningsbedrägeri

Phuket -

En man från Phuket greps i Mae Hong Son efter att han påstås ha lurat mer än 40 offer med skadestånd som kostade cirka 800,000 XNUMX Baht i hotellbokningar.

Cyberbrottspolisen berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan arresterade en misstänkt som endast identifierades som Mr. Sunthorn, 37, från Phuket. Han greps i Mae Hong Son, norra Thailand. Han anklagas för bedrägeri genom att ha importerat förvrängd information till ett datasystem.

Gripandet kom efter att thailändsk polis mottagit klagomål från mer än 40 offer med skadestånd som kostade mer än 800,000 XNUMX baht. Mr Sunthorn ska ha hanterat många Facebook-sidor med olika namn men undvek att använda riktiga hotellnamn på sidorna.

Sunthorn ska dock ha lagt upp riktiga bilder på hotell och lämnat dem till offer som kontaktade hans Facebook-sidor. Han bad offren att sätta in pengar i förväg när de bokade. När offren kom till sina hotell kunde de inte checka in eftersom bokningarna var falska.

Sunthorn släppte inte omedelbart en vädjan men förblev häktad vid presstillfället

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.