Niall Harbison och Soi Dog Foundation förenar sina krafter för gatuhundar med masskastrering/kastrering

PRESSMEDDELANDE:

I ett samlat försök att förändra livet för Thailands gatuhundar, har Niall Harbison och hans organisation Happy Doggo gått samman med den välkända Soi Dog Foundation i ett storskaligt spay/kastreringsprojekt som kommer att se 2,000 XNUMX hundar steriliserade och vaccinerade varje månad.  

Projektet är utformat för att på ett humant sätt minska överbefolkningen av gatuhundar, hejda spridningen av sjukdomar mellan dem och förbättra deras övergripande livskvalitet. Projektet sattes igång i södra provinsen Surat Thani på tisdagen (30 januari). Under den första operationsdagen genomgick 47 hundar sterilisering/kastrering och fick livräddande vaccinationer mot sjukdomar inklusive rabies, valpsjuka och parvovirus. 

Två fullt utrustade mobila klinikteam bär detta momentum framåt som kommer att röra sig strategiskt runt i provinsen och på ett humant sätt fånga och kastrera och vaccinera gatuhundar innan de återlämnar dem säkert till sina territorier. Tillsammans har teamen kapacitet att nå 90-100 gatuhundar om dagen – eller över 20,000 XNUMX per år – vilket förhindrar ett otaligt antal valpar från att födas till korta liv av lidande på gatan. 

"Det finns någonstans mellan 8 och 15 miljoner gatuhundar i Thailand. Masssterilisering är verkligen det enda sättet att fixa detta en gång för alla”, sa Niall vid projektlanseringen. 

"Vi har arbetat för det här projektet i månader, och jag är så glad över att se det i praktiken. Soi Dog Foundations veterinärer, räddningstjänstemän och personal på marken är bara otroliga. Mängden liv som räddas kommer att vara häpnadsväckande”, tillade han. 

Baserad på den närliggande ön Koh Samui har Niall blivit internationellt känd för sitt arbete med att mata, sterilisera och behandla gatuhundar, vilket han dokumenterar online. I hjärtat av hans organisation Happy Doggo är ett uppdrag att fixa gatuhundsproblemet på global skala genom sterilisering och akut medicinsk vård.  

Detta uppdrag delas med Phuket-baserade Soi Dog Foundation, som har förespråkat för gatuhundar och -katters välbefinnande i Thailand och i hela Asien i över 20 år. 

Vid sidan av räddnings-, behandlings-, adoptions-, utbildnings- och gemenskapsinitiativ driver Soi Dog det största steriliserings-/kastrerings- och vaccinationsprogrammet i sitt slag i världen, och blev förra året den första organisationen i historien att nå en miljon kastrerade och vaccinerade djur. 

"Det är ett absolut nöje att samarbeta med Niall och Happy Doggo för att hjälpa till att sprida effekten av detta kritiska arbete ännu längre och bredare", säger Soi Dog Foundations vd Louise Rose. 

"Ju mer vi går samman och delar erfarenheter och expertis, desto närmare kommer vi mot den dag vi ser ett slut på lidandet för herrelösa djur i Thailand, i Asien och utanför. I slutändan är det detta vi alla arbetar mot, tillade hon.  

Varken Soi Dog Foundation eller Happy Doggo får någon statlig finansiering för att utföra sitt arbete; båda är beroende av donationer från djurälskare runt om i världen som delar sin passion för att förbättra livet för hemlösa djur.  

De två organisationerna ser fram emot att arbeta nära tillsammans för att göra en bestående skillnad för gatuhundarnas liv i Thailand, och minska deras lidande på ett humant och effektivt sätt.  

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.