Kinesisk turist ertappad med att ljuga om påstådd 20,000 XNUMX baht stöld av motorcykeltaxiförare i Patong

Patong –

En kinesisk turist ertappades när han ljög om en påstådd 20,000 XNUMX Baht-stöld av en taxiförare med taximotorcykel i Patong innan han senare erkände lögnen för polisen.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att efter midnatt på torsdagen (8 februarith) de underrättades av en bekymrad medborgare att en kinesisk turist hade blivit offer för en påstådd stöld framför ett hotell på Phang Mueang Sai Kor Road.

Polisen anlände till platsen för att hitta en man som endast identifierades som Mr. Sing, 37, kinesisk medborgare. Han berättade för polisen att den misstänkte bar en jacka i stil med en taximotorcykelförare. Den misstänkte ska ha snott 20,000 XNUMX baht från honom innan han rusade iväg på en motorcykel.

Polisen kontrollerade CCTV-bilder och hittade så småningom en motorcykeltaxiförare. Han berättade för polisen att efter att han lämnade av den kinesiska turisten kunde de inte komma överens om taxiavgiften. De började sedan bråka om priset innan taxiföraren gick. Han snodde inte 20,000 XNUMX baht från turisten.

Den kinesiska turisten erkände senare för polisen att ingen tog 20,000 XNUMX baht från honom och att han hade hittat på anklagelsen om att "återvända" till taxichauffören eftersom han var arg över att taxipriset var vad han tyckte var för högt. Det exakta taxipriset avslöjades inte för pressen.

Den kinesiska turisten kommer nu sannolikt att ställas inför flera rättsliga anklagelser, inklusive eventuella ärekränkningsanklagelser som i Thailand medför stränga ekonomiska påföljder och långa möjliga fängelsestraff.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.