Thailand förbereder sig för den största Songkran-festivalen någonsin som ett UNESCO-världsarv

Nationell-

Den 5 februari 2024 avslöjade Chai Watcharong, den thailändska regeringens talesman, offentligt ett tillkännagivande från det thailändska kulturministeriet om World Songkran Festival i 76 provinser över hela Thailand med start från 1 april till 21 april 2024.

Det thailändska kulturministeriet meddelade att de i år kommer att hålla Songkran-festivalen från 1 april till 21 april 2024 för att presentera thailändska traditioner för världsscenen. Kampanjen syftade till att publicera värdet och betydelsen av thailändska traditioner i lokala samhällen, sade den thailändska regeringens talesman.

Den thailändska regeringens talesman tillade att World Songkran Festival skulle omfatta inkommande utländska turister under de kommande två månaderna och även bevara thailändskt nationella arv och identitet som en mjuk makt som stöder turism.

Nyligen, Songkran-festivalen erkändes av UNESCO som ett världsarv, den thailändska regeringen syftade vidare till att bevara sitt värdefulla kulturarv och få dess ytterligare erkännande globalt, sade den thailändska regeringens talesman.

Den thailändska regeringens talesman hävdade att kampanjen potentiellt skulle stimulera ekonomin och generera inkomster för lokalbefolkningen i Thailand.

TPN media noterar att den thailändska regeringen hade tidigare föreslagit en månadslång festival, inklusive de polariserande och något ökända vattenstriderna, men offentlig feedback justerade den idén som vi rapporterade här.

De faktiska helgdagarna och officiella dagarna kommer fortfarande att vara den 13:e till den 15:e, noterar TPN, och de förlängda dagarna ses som att främja och erkänna festivalens traditioner och inte tre veckors vattenstrider.

Vissa områden, som Pattaya den 19 april, kommer fortfarande att ha sina traditionella datum och Songkran-dag på andra datum än den nationella helgdagen, främst för att driva inhemsk turism.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.