Mycket väsen om elefantbyxor i Thailand

Under de senaste dagarna har olika thailändska politiker och regeringstjänstemän skapat rubriker, åtminstone på thailändska nyheter, med konsekventa uppdateringar om vad de kallar ett pressande problem - Elefantbyxor.

Specifikt har deras oro handlat om illegal import av elefantbyxor från Kina och hur thailändska tjänstemän anser att priserna underskrider priserna på thaitillverkade elefantbyxor.

Thailand betraktar elefantbyxor, som ofta ses på turister och särskilt backpackers, som en "mjuk kraft" och modesymbol för landet. Nåväl, åtminstone en del thailändska tjänstemän gör det, alla är inte förtjusta i elefantbyxorna eller tror att de är särskilt moderiktiga enligt nya motstridiga och obekräftade rapporter från Thailands Soft Power Fashion Committee.

Vissa nätanvändare har faktiskt diskuterat om elefantbyxorna överhuvudtaget kan betraktas som en sann mjuk kraft.

Oavsett, för att vara rättvis är byxorna särskilt populära bland asiatiska turister och försäljningen har varit livlig enligt många thailändska försäljare. Men en ökande oro kring lågkvalitativa icke-thailändska knockoffs översvämmar marknaden har fått den thailändska regeringen att vidta åtgärder.

Bland andra åtgärder förväntas brottsbekämpande myndigheter engagera sig över hela Thailand för att säkerställa att elefantbyxor som säljs i butiker är Made in Thailand.

Reaktionen på allt ståhej om olagligt importerade elefantbyxor har varit blandade och faktiskt till och med komiska ibland under de senaste dagarna, med vissa hävdar att det är ett stort problem som kostar många fattiga thailändare pengar och andra säger att det verkar vara en storm i en tekopp situation.

Vad tror du? Har du på dig elefantbyxor? Tycker du att de är på modet? Berätta för oss kl [e-postskyddad].

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.