Flygplatser i Thailand för att uppgradera tre regionala flygplatser

PRESSMEDDELANDE:

Flygplatserna i Thailand (AOT) kommer att ta över driften av tre regionala flygplatser under det tredje kvartalet i år, i väntan på utfärdandet av offentliga flygplatscertifieringar av Thailands civila luftfartsmyndighet (CAAT). Certifieringarna för Udon Thani, Buriram och Krabi flygplatser, som överförs från Department of Airports, förväntas vara slutförda i mitten av året.

AOT:s styrelseordförande Pol Gen Wisnu Prasatthong-osot sa att organisationen planerar att påbörja utvecklingsprojekt på dessa flygplatser så snart certifieringarna har tagits emot. AOT har avsatt en budget på 10.36 miljarder baht för utvecklingen av dessa anläggningar, i syfte att förbättra deras kapacitet för att ta emot fler passagerare och flyg.

Investeringsfördelningen inkluderar 6.4 miljarder baht för Krabi Airport för att öka sin passagerarkapacitet till 12 miljoner per år och flygverksamheten till 31 per timme. Udon Thani Airport kommer att se en investering på 3.5 miljarder baht för att utöka sin kapacitet till 6.5 miljoner passagerare årligen och 20 flygningar per timme. Dessutom kommer 460 miljoner baht att spenderas på Buriram Airport för att stödja 2.8 miljoner passagerare per år och 25 flyg per timme.

AOT-president Kerati Kijmanawat noterade att driften av dessa tre flygplatser av AOT kommer att hjälpa till att lindra regeringens ekonomiska ansvar och göra det möjligt för AOT att förbättra flygnätverket. Detta inkluderar att lansera marknadsföringskampanjer i samarbete med närliggande flygplatser. När operativ kontroll har beviljats ​​kommer AOT också att hantera fastigheterna och personalen på dessa flygplatser, i syfte att förbättra den övergripande flygplatsdriften och passagerarnas upplevelser.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.