Dengueblödning drabbar thailändska provinser med 8,000 XNUMX+ fall

PRESSMEDDELANDE:

Denguefeber har eskalerat till ett stort problem i Thailand, med Department of Disease Control (DDC) rapporterade över 8,000 13 infektioner och XNUMX dödsfall i januari.

DDC:s generaldirektör Thongchai Keeratihuttayakorn lyfte fram en kraftig ökning på 91.25 % av fallen jämfört med januari föregående år, där 4,286 8,197 individer drabbades, och noterade att så många som XNUMX XNUMX personer hittills har fått sjukdomen.

Denguefeber, en virusinfektion som sprids av Aedes-myggor, är utbredd i tropiska och subtropiska regioner. Symtomen inkluderar hög feber, svår huvudvärk, muskel- och ledvärk, illamående, kräkningar, hudutslag och svullna körtlar. Sjukdomen utgör en högre risk för barn i åldern fem till 14 år, med majoriteten av fallen rapporterade i de södra och centrala delarna av Thailand.

Dödsfallen som registrerats i år sträcker sig över 11 provinser, där det äldsta offret är 65 år gammal. För att bekämpa spridningen rådde Thongchai att sjukhus som behandlar denguepatienter tillhandahåller antimyggkräm eller spray som en förebyggande åtgärd till andra.

DDC:s generaldirektör betonade att omedelbar medicinsk behandling är ett måste för alla som upplever feber, särskilt de som är i närheten av diagnostiserade patienter, för att mildra ytterligare spridning och skydda folkhälsan.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.