Havssköldpadda lägger ägg på Phuket Beach – Video

Phuket -

En mamma havssköldpadda lade ägg på en strand i Phuket.

Det thailändska departementet för marina och kustresurser (DMCR) berättade för Phuket Express att på lördagsmorgonen (27 januari)th) de underrättades om händelsen av Mr. Udom Patkor, en livräddare på Karon Beach. En mamma havssköldpadda lade ägg på stranden nära sjön Nong Harn.

Hon var en mamma Olive Ridley Sea Turtle. Vid presstid hade poliser räknat antalet ägg till cirka 120. Äggen flyttades till ett säkrare område på stranden där havsvatten inte kunde nå boet. DMCR:s tjänstemän sa att havssköldpaddsungarna skulle kläckas om cirka 60 dagar.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.