Phukets största berättelser från den senaste veckan: Kinesisk turnébuss kraschar och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket och närliggande provinser.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 15 januari till söndagen den 21 januari 2024.

  1. En ukrainsk man skadade offentlig och privat egendom inne på Patongs polisstation och orsakade allmän olägenhet, enligt uppgift på grund av att han var helt trasig och inte hade något sätt att betala för en biljett tillbaka till Ukraina.

Det har funnits ett ökande antal utblottade ukrainska och ryska medborgare i Phuket sedan kriget mellan de två länderna bröt ut.

2. En kines greps efter att han hittats och påstås ha bett om pengar från människor i Phuket.

Han hittades visa en notis för människor och notisen visade ett handikappat barn som det påstods behövde hjälp.

3. Sjutton kinesiska turister och tre thailändare ådrog sig skador efter att en turnébuss välte i Thalang.

Sjutton kinesiska turister, en thailändsk reseguide, en bussbesättningsmedlem och föraren hittades inne i bussen.

4. En oberäknelig och oberörd rysk man bröt sig in på Phukets guvernörs kontor i Phuket Provincial Hall på Tha Kraeng Road i Talad Nuea, Phuket Town innan han senare försökte stjäla en motorcykel.

På grund av den misstänktes oberäkneliga sinnestillstånd kunde han inte svara på några frågor om hans bisarra beteende.

5. Fem bangladeshiska män greps på Phukets internationella flygplats efter att de befunnits använda falska visumstämplar.

De arresterade fem bangladeshiska män vid den internationella ankomstterminalen.

6. En saudiarabisk man greps på Phukets internationella flygplats efter att han påstås ha tagit bort en minderårig under 18 år från deras föräldrar.

Han anklagas för att ha tagit bort en minderårig äldre än 15 år men högst 18 år från deras föräldrar eller vårdnadshavare för obscenitet även om samtycke gavs.

Det var det för denna vecka. Var försiktig!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.