Thailands premiärminister åker till Davos för World Economic Forum

FOTO: เศรษฐา ทวีสิน - Srettha Thavisin

Nationellt —

Thailands premiärminister Srettha Thavisin gav sig ut på ett avgörande uppdrag till Schweiz idag, den 15 januari, för att delta i World Economic Forum (WEF) i Davos.

Från den 15-19 januari kommer Mr. Srettha att gå med globala ledare och affärstitaner i forumet under temat "Rebuilding Trust" som syftar till att främja förtroende bland nationer för att möta utmaningarna i det nuvarande globala landskapet.

Till honom hör en högt befogad delegation av statsråd, inklusive utrikesminister Parnpree Bahiddha-Nukara och transportminister Suriya Jungrungreangkit. Detta markerar Mr. Sretthas första europeiska besök sedan han blev Thailands premiärminister och första gången på 12 år en thailändsk ledare har hyllat WEF med sin närvaro.

WEF presenterar en viktig plattform för Mr. Srettha för att visa upp Thailands engagemang för samarbete och globalt engagemang. Enligt rapporter kommer premiärministern och hans ministrar att fördjupa sig i fyra viktiga arbetsflöden – samarbete och säkerhet, ekonomisk tillväxt, AI:s roll i samhället och ekonomin och klimatlösningar. Deras primära fokus kommer dock att vara på att attrahera investeringar för landets megaprojekt Land Bridge, som är tänkt som en gamechanger för Thailands logistik och ekonomiska landskap.

Denna 1 biljon-baht-behemoth syftar till att förbinda Andamansjön och Thailandbukten genom djuphavshamnar, motorvägar och järnvägar. Genom att avleda trafiken från det överbelastade Malackasundet lovar Landbron att öka den regionala handeln och etablera Thailand som ett centralt logistiknav. Mr. Srettha och hans team kommer att utnyttja WEF för att uppvakta potentiella investerare och presentera projektets potential för lukrativ avkastning.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.