Fem Phuket båtförare testar positivt för illegala droger

Phuket -

Fem båtförare testades nyligen positivt för illegala droger vid en brygga i Thalang efter en stickprovskontroll.

Våra tidigare berättelser:

En femårig rysk flicka dödförklarades och en båtkapten föll medvetslös och skadades efter en båtolycka i Phuket. Dessutom ådrog sig sex utländska turister och en båtbesättningsmedlem olika skador efter att deras motorbåt i samma olycka kraschade med stenar nära Maithon Island i Chalong.

I drogtestet fann man amfetamin som är en illegal drog i blodbanan hos båtkaptenen. Båtbesättningen testas också för droger även om resultaten inte var tillgängliga omedelbart.

Nu till uppdateringen:

Phukets guvernör Sophon Suwannarat har beordrat att genomföra drogtester för båtförare vid bryggor i Phuket efter en dödlig båtolycka som tog livet av en ung rysk flicka där kaptenen senare testade positivt för amfetamin. På onsdag (3 januarird) ett team av relevanta myndigheter genomförde slumpmässiga drogtester för båtförare vid Ao Po-piren i Pa Klok.

Totalt testades 65 båtförare. Av dem testade 5 av dem positivt för illegala droger. De tas för drogbehandling och rehab men det var inte omedelbart klart om de skulle förlora sin förmåga att ha båtkörkort eller få några lagliga böter eller straff.

Namnen på de fem individerna som testades positivt släpptes inte av myndigheterna i Phuket, inte heller avslöjades de exakta drogerna de testade positivt för.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.