Två män från Myanmar greps efter knivslagsmål i Patong

Patong –

Två män från Myanmar greps efter ett knivslagsmål på natten nära ett hotell i Patong.

Patongpolisen underrättades om händelsen efter midnatt klockan 0:45. på tisdag (26 december) framför en bar nära ett hotell på Pracha Nukroh Road. Vittnen berättade för polisen att det fanns en grupp tonåringar som körde motorcyklar och jagade efter en annan fest. Vittnen sa att de hörde ett ljud som ett pistolskott.

Polisen inspekterade platsen och kontrollerade CCTV-bilder i närheten. Polisen hittade bara smällbollar. Inga spår av pistolskott hittades i närheten.

Polisen hittade herr Tean Pei, 23, och MR. WIN SITHU, 21, båda medborgare i Myanmar, nära platsen. De berättade för polisen att de satt på stranden när cirka sju andra män från Myanmar som de har haft en tidigare konflikt med tidigare attackerade dem. Några av dem bar knivar. De två sprang iväg men de myanmariska männen fortsatte att jaga efter dem. En av dem ska ha använt en kniv för att träffa sina motorcyklar innan han rusade iväg.

Polisen grep slutligen två misstänkta som identifierades som MR. THAI, 19, och MR. SITE IAN, 21, båda medborgare i Myanmar. Hos dem beslagtogs en 50 centimeter lång kniv. De greps i ett wokläger i Soi Rong Wai på Na Nai Road i Patong.

De fördes till Patongs polisstation för att anklagas för att ha attackerat andra och burit ett vapen offentligt.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.