Finska turister hävdar felaktigt att ha blivit kidnappad i Patong: Åtal för övervistelse har pressats

Patong—

Klockan 1:00 den 15 december 2023 fick thailändsk turistpolis en anmälan om försvunnen person från finska föräldrar att de inte kunde kontakta sin son eftersom en anonym person påstods ha utgett sig för att vara en Phuket-polis och bad om 7,000 XNUMX euro för att släppa sin son.

Turistpolisen utredde fallet och kunde kontakta den försvunne personen som offentligt identifierades som Aki-Perreri Kristian, en 27-årig finsk turist, och hans vän som offentligt identifierades som Siikalouma Joonass Patteri, en 34-årig finsk turist.

Ingen av turisterna hade problem, åtminstone inte när det gällde att bli kidnappad. Faktum är att sanningen var chockerande för många...de två överblivna turisterna hade hittat på hela historien i ett utarbetat schema för att försöka få pengar från sina föräldrar och stanna längre i Thailand.

Enligt en rapport från Patong-poliser den 16 december hade Kristian och Patteri stannat kvar i mer än 141 dagar. Båda finska turisterna ska ha erkänt att de hittat på en historia om att de blivit fångna av polisen för att begära pengar från Kristians föräldrar, säger polisen.

Till en början anklagade Patong-poliser för att ha stannat för länge i kungariket Thailand utan lagligt tillstånd innan de eskorterade Kristian och Patteri till Patong-utredningstjänstemän för vidare rättslig behandling.

De två förväntas bli utvisade och svartlistade men kan också bli åtalade i Thailand för att felaktigt ha hävdat att de kidnappats av thailändsk polis och utpressats på pengar.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.