Songkran blir officiellt ett Unescos immateriella kulturarv i Thailand

Nationell-

Den 5 december 2023 tillkännagav Kowit Phakamas, generaldirektören för den thailändska avdelningen för kulturfrämjande, offentligt registreringen av Songkran-festivalen i Thailand som ett immateriellt kulturarv för mänskligheten av UNESCO.

Det mellanstatliga kommittémötet hölls i Kasane City i Republiken Botswana, klockan 5:00, den 6 december 2023, under det 18:e bevarandet av immateriella kulturarv.

Kowit avslöjade förtjusande goda nyheter för det thailändska folket att UNESCO skulle registrera Songkran-festivalen som mänsklighetens immateriella kulturarv, vilket skulle bevara nationell kulturell visdom.

Dessutom skulle det stärka den ömsesidiga kunskapen och förståelsen för utlänningar som bor i Thailand om mångfalden av kulturella skillnader. Det skulle sprida "Soft Power" till internationella scener som stimulerar den thailändska ekonomin och genererar finansiella intäkter för landet, sade Kowit.

Den thailändska regeringen kommer att arrangera en parad för Songkran-firande av "Mänsklighetens kulturarv" i Bangkoks stadshus och Wat Suthat, Bangkok, den 7 december kl. 6. Firandet kommer att ha Thailands premiärminister, Mr. Srettha Thavisin, kabinett, och regeringstjänstemän deltar.

TPN Media noterar att Thailands Pheu Thai-partiledare Paetongtarn Shinawatra nyligen föreslog att Songkran skulle vara en månad lång, vilket fick många att tro att detta innebar vattenstrider i trettio dagar, vilket orsakade stora bekymmer och kritik från miljöaktivister och många ex-klappar som ogillar vattenfestivalen.

Men hon har sedan dess klargjort att hon bara menade en månad med kulturevenemang, konserter, dekorationer, marknader och festivaler, lämnar de nuvarande vattenfirande dagarna desamma i nuvarande provinser. I de flesta provinserna pågår vattenstriderna i Songkran i tre dagar, till exempel den 13:e-15:e i Bangkok. Pattaya pågår dock ofta i åtta dagar eller mer och förväntas inte förändras.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/