Den thailändska regeringen ger guvernörer makt med vd-liknande auktoritet

PRESSMEDDELANDE:

Regeringen har godkänt ett förslag om att ge provinsguvernörer befogenheter som liknar dem som en företagschef har, i linje med dess decentraliseringspolicy. Detta beslut fattades under ett regeringssammanträde och träder i kraft den 1 oktober 2024 för räkenskapsåret 2025.

Enligt den nya policyn kommer provinsguvernörer att ha befogenhet att genomföra prestationsbedömningar, justera löner, erbjuda speciella belöningar och vidta disciplinära åtgärder mot högre tjänstemän i sina provinser. Detta är i enlighet med 53 § i 2022 års kungliga förordning om integrerad områdesbaserad förvaltning.

National Economic and Social Development Council (NESDC) lade fram detta förslag, som inkluderar införandet av Key Performance Indicators (KPI:er) för att mäta provinsiella prestationer. Dessa nyckeltal kommer att spela en roll i regeringens beslut om budgetfördelning och utvecklingsplaner. Provinser har fått i uppdrag att utarbeta en 20-årig provinsutvecklingsutsikt och detaljera sina nuvarande årliga utvecklingsplaner.

Inrikesministeriet har också fått i uppdrag att sammanställa dessa uppgifter för budgetbyrån att införliva i den statliga budgetfördelningen. Guvernörer förväntas snart få formella genomgångar om sina nya roller och ansvarsområden enligt detta dekret.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.