Thai Clean Air Advocate Doctor dukar efter för cancer vid 29

PRESSMEDDELANDE:

Dr Krittai Tanasombatkul, en 29-årig läkare för sociala medier från Chiang Mai-provinsen, gick bort i tisdags (5 december) efter att ha kämpat mot lungcancer. Hans far meddelade att han gått bort på sociala medier, tillsammans med Krittais signaturhashtag "Su-Di-Wa" (ge inte upp).

En examen från Chiang Mai University, Dr Krittai specialiserade sig på familjemedicin och hade intressen för klinisk epidemiologi och klinisk statistik. Diagnosen med lungcancer i slutet av 2022 var hans tillstånd kopplat till Chiang Mais svåra smog, trots hans hälsosamma livsstil.

Krittai delade med sig av sin resa genom sociala medier och sin bästsäljande bok "Su-Di-Wa", i hopp om att återvända till undervisningen och drogs också till andlighet och psykologi. I oktober försämrades hans hälsa, vilket ledde till att han gifte sig med sin flickvän.

Med hjälp av sin erfarenhet förespråkade Dr Krittai åtgärder mot luftföroreningar i Thailand, och betonade behovet av ren luft för framtida generationer. Hans bortgång har utlöst ett flöde av kondoleanser och förnyade uppmaningar till åtgärder för att förbättra luftkvaliteten och ansträngningar för miljöhälsa i Thailand.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.