Monkey funnen vandrar i offentlig park i Phuket Town

Phuket -

En apa hittades nyligen vandrande på ett träd i en offentlig park i Phuket Town.

Direktören för Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Education Center, Pongchart Chuahom, berättade för The Phuket Express att onsdagen (29 november)th), meddelades de från en anställd vid Phuket Tourism and Sports Office som ligger i Saphan Hin Public Park i Talad Yai sub-distrikt om den ovanliga synen för detta område.

Relevanta tjänstemän anlände till platsen för att hitta en makak med svinsvans på toppen av ett träd nära kontoret. Wildlife Center och Kusoldharm Foundation planerar att hjälpa apan. Det var dock oklart om apan fångades den gångna helgen.

Phuket Express noterade att Saphan Hin Public Park inte är en plats där människor normalt kan se några apor. Platser i Phuket där du kan se massor av apor är på Rang Hill i Talad Nuea, Phuket Town, på Toh Sae Hill och på Koh Sirey i Rassada. Det är cirka sex kilometer från Saphan Hin Public Park till dessa tre platser.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.