Thailands premiärminister besöker Phuket under helgen för att inspektera säkerhetsövningar

Phuket -

Thailands premiärminister Srettha Thavisin anlände till Patong under den gångna helgen och inspekterade säkerhetsövningar.

Vår tidigare historia:

Thailands premiärminister Srettha Thavisin kommer att besöka Patong idag för att personligen se säkerhetsövningar utföras inför den hektiska högsäsongen.

Nu till uppdateringen:

Premiärminister Srettha och hans team anlände till Patong Beach i fredags (1 decemberst) och välkomnades av Phukets guvernör Sophon Suwannarat på Patong Beach. Konsuler och honorärkonsuler baserade i Phuket från åtta länder som Nederländerna, Mexiko, Mongoliet, Ryssland, Kina, England, Frankrike och Finland anslöt sig till evenemanget.

Phukets guvernör Sophon sa att säkerhetsövningarna syftade till att förbättra förtroendet och säkerheten för turister och invånare i Phuket. Regeringen har som mål att stödja Phuket som en internationell provins som genererar mer turistinkomster för landet.

Premiärministern övervakade flera säkerhetsövningar som bestod av tre simulerade situationer med skådespelare som porträtterade offren och brottslingarna men riktiga räddnings- och polisteam visade sina färdigheter innan de lämnade Phuket och begav sig tillbaka till Bangkok.

Scenarierna var:

  • En turist som ignorerar röda flaggor och nästan drunknar. Livräddare räddade turisten, porträtterad av en skådespelare, inom fem minuter.

  • Strunt väder med höga och starka vågor i havet. I scenariot kraschade en passagerarbåt med en speedbåt. Många människor lämnades flytande i havet cirka 150 meter från stranden. Skadade passagerare, alla porträtterade av skådespelare, räddades av en helikopter och räddningsbåtar.

  • En AI-kamera fångade en brottsmisstänkts ansikte nära Bangla Road och polisen grep omedelbart den misstänkte med en pistol. Den misstänkte var också skådespelare.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.