Misstänkt inblandad i Dusit College-skjutning i Bangkok kapitulerar i Phuket

Phuket -

Den sista misstänkte som påstås ha varit inblandad i skjutningen av en Dusit Technical College-student i Bangkok har överlämnat sig till polisen i Thalang.

Vår tidigare historia:

Den 20 november 2023 fick Dusit-poliserna en skottanmälan på Ranong Soi 2, Dusit, Bangkok. En skadad rapporterades som en av eleverna vid Dusit Technical College.

De tre påstådda huvudmisstänkta identifierades. En av de påstådda misstänkta överlämnade sig frivilligt och identifierades offentligt som herr Akkaraphon Sirimekanon, en 22-årig före detta student vid en högskoleinstitution i Thonburi.

Nu till uppdateringen:

Thalang-polisen berättade för Phuket Express att på fredagen (24 novemberth) att en man som endast identifieras som Mr. Om, 18, är en efterlyst misstänkt som anklagas för att vara inblandad i mord, försök att döda en annan person, innehav av ett skjutvapen och ammunition utan lagligt tillstånd, att bära en pistol offentligt utan laglig tillstånd, avfyra ett vapen offentligt och bära vapen offentligt utan lagligt tillstånd.

Om övergav sig till Thalang-polisen. Efter skottlossningen flydde han till Phuket och bodde i sin fars hem i ett bostadsområde i Pa Klok, Thalang sedan onsdagen (22 november)nd).

Om berättade för sin far att han bara satt bak på motorcykeln men han var inte inblandad i att döda någon och hävdade att han inte hade någon aning om vad som skulle hända och att han bara var en passagerare. Hans far tog honom för att överlämna sig till den thailändska polisen efter att ha fått veta om hans sons inblandning och Om kommer att skickas tillbaka till Dusit-polisen för ytterligare rättsliga åtgärder.

Den thailändska polisen, baserat på arresteringsordern de utfärdade, trodde inte på den misstänktes påståenden om att han bara var en oskyldig passagerare på en av de andra skyttarnas motorcykel. Vid presstillfället hade den misstänkte inte officiellt inkommit med en rättslig grund och det var oklart om han hade en advokat.

 

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.