UPPDATERING: Apor fångade efter tre månader gammal baby allvarligt skadad i Phang Nga

Phang Nga –

Phang Nga-guvernören beordrade att fånga apor efter att en tre månader gammal bebis skadades allvarligt av apabett.

Våra tidigare berättelser:

En tre månader gammal bebis har fått allvarliga skador efter att ha attackerats av en apa i Mueang Phang Nga.

Nu till uppdateringen:

Den här veckan besökte Phang Nga-guvernören Supot Rodrueang Na Nongkhai huset där det skadade barnet bor. Han beordrade personalen att sätta enorma djurburar runt huset och nära området där barnet attackerades vid Baan Koh Mai Pai i Koh Pan Yee-distriktet.

Fem apor fångades totalt. De fördes tillbaka till Phang Nga Wildlife Breeding Center innan de släpptes tillbaka till en lantlig skog borta från civila efter sterilisering. Provinsen planerar att genomföra en omfattande steriliseringskampanj innan de evakuerar alla apor från bostadsområden till mer lämpliga platser för dem.

Inga apor skulle komma till skada, konstaterade Phang Nga-guvernören som svar på vissa farhågor på sociala medier om att aporna skulle avlivas.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.