Australisk man greps på Phukets flygplats efter att ha överlämnat pass till immigrationstjänstemän med kokain inuti

Phuket -

En 26-årig australisk man greps på Phukets internationella flygplats efter att han anlände och lämnade sitt pass till poliser med kokain inuti.

Phuket Immigration berättade för Phuket Express att på tisdagen (14 novemberth) arresterade de en 26-årig australisk man vid den internationella ankomstterminalen. Han beslagtog 0.17 gram kokain. Han fördes till Sakoo Police Station för att åtalas för import av kategori 2-droger till kungariket och olagligt innehav av kategori 2-droger.

Den australiensiske mannen anlände till Phuket från Sydney i måndags (13 november). Han överlämnade sitt pass till immigrationstjänstemän vid kontrollen och poliserna hittade en liten plastpåse med lite vitt pulver inuti passet. Efter testning bekräftade polisen att det vita pulvret var kokain.

Namnet på den misstänkte hölls undan av The Phuket Express och det var oklart om thailändsk polis skulle samarbeta med australiska motsvarigheter för att utreda mannen ytterligare.

Den misstänkte mannen satt kvar i polisens förvar i avvaktan på hans ovan nämnda rättsliga åtal. Han har förnekat alla anklagelser och hävdat att paketet inte var hans, han hade ingen aning om var det kom ifrån och sa att han aldrig har drogat i sitt liv.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.