Långsam Loris räddad efter att ha drabbats av elektrisk chock i Phuket

Phuket -

En långsam loris har räddats efter att den drabbats av en kraftig elektrisk stöt i Phuket.

Chefen för Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Study Center, Pongchart Chueahom, berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan underrättades av lokala invånare att en långsam loris hade skadats på grund av en elektrisk stöt nära Laem Hin i Koh Kaew, Mueang Phuket.

De gick till platsen för att hitta den skadade långsamma lorisen. Den vägde 0.7 kg. Brännsår hittades också på den långsamma lorisen. Den togs tillbaka till Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Study Center i Thalang för behandling. Den långsamma lorisen håller på att återhämta sig.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.