Man greps efter att ha attackerat och allvarligt skadat offer i Phuket

Phuket -

En man greps på ett hotell efter att han ska ha skurit ett offers huvud och orsakat allvarliga skador i Phuket.

Central Investigation Bureau (CIB) berättade för Phuket Express tidigare i veckan att de hade arresterat en misstänkt som offentligt identifierats endast som Saharat framför ett hotell i Karon, Mueang Phuket. Han anklagas för att ha försökt döda en annan person och att ha burit en pistol offentligt utan tillstånd.

Gripandet följer efter händelserna den 19 augustith i år när offret, vars namn undanhölls för deras säkerhet, körde motorcykel i en allmän park i Talad Yai-distriktet Mueang Phuket. Saharat och hans vänner hittade offret som de tidigare haft en konflikt med. Saharat och två andra män med honom ska ha använt en kniv för att hugga i offrets huvud innan de rusade iväg. Offret fick svåra huvudskador.

Offret gjorde senare en officiell anmälan till polisen. En arresteringsorder utfärdades sedan av Phukets provinsdomstol för Saharat. Polisen fann också att Saharat hade arbetat på ett hotell i Karon innan han greps.

Som presstid satt Saharat kvar i förvar. Det exakta problemet han hade med offret som utlöste händelsen klargjordes inte omedelbart för pressen.

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.