Dödsskjutning av lärare i Bangkok leder till förslag om att förbjuda vapen offentligt

Nationellt —

Thailands inrikesminister Anutin Charnvirakul avslöjade att han planerar att skärpa vapenkontrolllagarna genom att förbjuda alla, inklusive de med lagliga tillstånd, att bära ett vapen offentligt, förutom auktoriserade regeringstjänstemän.

Anutin hänvisade till en nyligen brutal skottlossning mitt på ljusa dagen i Bangkok, vilket resulterade i en kvinnlig lärares tragiska död och allvarliga skador på en elev. Läraren träffades dödligt av en herrelös kula, som tros ha avlossats av en rival till den skadade eleven.

I ljuset av denna incident avslöjade Anutin att han redan har rådgjort med Department of Provincial Administration (DOPA) måndagen den 13 november angående möjliga ändringar av Thailands vapenlagar för att begränsa offentligt vapeninnehav till endast auktoriserade tjänstemän.

För närvarande tillåts personer med lagliga tillstånd att bära vapen offentligt för självförsvar.

Ministern antydde att denna praxis skulle förbjudas helt, med hänvisning till skottlossningen, och betonade att landet behöver ännu strängare skjutvapenlagar.

TPN Media noterar att nästan 90 procent av skjutvapenanvändningen i Thailand kommer från olagligt ägande, inte lagligt bruk, och att kritiker har uttalat att det inte är frågan om att skärpa vapenlagarna, utan snarare att kontrollera användningen av brottslingar som har tillgång till skjutvapen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/