Bästa nationella berättelser i Thailand från den senaste veckan: förtydligande om utökade öppettider för underhållning för att tillåta alkoholförsäljning och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 6 november 2023, till söndagen den 12 november 2023.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. Anutin Charnvirakul, vice premiärminister, förtydligade för thailändska nationella medier om förlängningen av öppettiderna för nöjesdistrikten till klockan 4 på morgonen i fyra pilotprovinser.

Kvalificerade nöjesställen i godkända, lagliga nöjeszoner skulle få servera alkoholhaltiga drycker fram till klockan 4.

2. Lumpini-poliser fångade en tuk-tuk-förare som påstås ha slagit brittiska och indiska turister med en stålnyckel i Pathumwan, Bangkok, den 5 november.

Han ska ha hävdat att turisterna försökte skada honom och att hans handlingar var i självförsvar.

3. En framstående rymd fånge i Nakhon Si Thammarat är fortfarande vid liv efter en utdragen skottlossning med thailändsk polis på en bergskedja i Trang.

Thailändsk polis hittade inte Sia Pangs kropp och de tror att han fortfarande är vid liv men kan vara skadad. En massiv jakt pågår fortfarande.

4. En lastbil som påstås ha fraktat stora mängder lera sjönk under gatan i en el- och signalkabeltunnel i Sukhumvit 64/1, Bangkok.

Herr Chadchart Sittipunt, Bangkoks guvernör sa att lastbilar inte får bära över 25 ton. Lastbilen transporterade dock 37 ton.

5. Chiang Mais räddningsteam fick en olycksrapport om en pendlingsbil som hade kraschat in i vägkanten på vägen Chiang Mai – Pai, Mae Taeng, Chiang Mai. Två utländska turister skadades och tio skadades.

Vila i frid till offren.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fem år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.