NBTC godkänner 3BB och AWN Merger

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) har godkänt sammanslagning av internetleverantören 3BB med Advanced Wireless Network (AWN), ett dotterbolag till AIS. Beslutet fattades med fyra av fem kommissionsledamöter som röstade för, varav en person avstod från att rösta.

Denna sammanslagning positionerar AIS som Thailands största leverantör av fast bredbandsinternet, med en sammanlagd användarbas på 4.69 miljoner, och går om True Corporations 3.8 miljoner kunder. AIS och 3BB betjänar var för sig 2.38 miljoner och 2.31 miljoner hushåll, medan statligt ägda National Telecom har 1.8 miljoner kunder.

NBTC:s styrelse har satt tre nyckelvillkor för AWN att följa efter sammanslagningen. För det första måste företaget strikt följa NBTC:s regler angående serviceavgifter, som inkluderar att bibehålla prissättningen för befintliga paket i minst fem år och upprätthålla den nuvarande servicekvaliteten för befintliga kunder.

För det andra måste AWN stödja konkurrensen på marknaden genom att se till att småföretagare kan konkurrera fritt och genom att hyra ut sitt telekomnät för att utöka geografisk täckning. AWN har också i uppdrag att formulera en plan för att utöka fast bredband och fast trådlös åtkomst till områden som inte används under de kommande fem åren, med en minsta investering på 10 miljarder baht.

Slutligen måste AWN lämna en rapport om sin affärsverksamhet till NBTC var sjätte månad under en period på minst fem år. Dessa villkor är satta för att säkerställa rättvis marknadspraxis och utbyggnaden av bredbandsaccess i hela Thailand.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.