Dugong räddad från rep i Trang – VIDEO

Trang –

En dugong räddades efter att ha fastnat i ett rep på en ö i Gan Tang-distriktet.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att de denna vecka underrättades av personal på Mu Ko Libong Non-Hunting Area i Ko Libong sub-distriktet att de såg en dugong som fortfarande var vid liv fångad i något rep .

De anlände till ön för att söka efter dugongen och hittade den till slut. Ett rep var trassligt runt svansen och orsakade några sår. Hon var en dugonghona som var cirka två meter lång och repet var säkert borttaget från dugongen. Hon var fortfarande frisk och såren kommer att läka av sig själva. De har planer på att släppa dugongen tillbaka till havet.

Phuket Express noterade att dugongen är en "reserverad" marin art i Thailand. Trangprovinsen är hem för många dugonger eftersom den har gott om sjögräs.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.