Thailändska myndigheter tillkännager över 22 miljoner turister 2023 hittills, förvänta dig stor högsäsong

nationell

Den 31 oktober 2023 avslöjade Economics Tourism and Sports Division och ministeriet för turism och sport offentligt statistik över utländska turister som besökte Thailand från 1 januari till 29 oktober 2023, med fler än 22,064,968 XNUMX XNUMX registrerade turister.

De fem bästa länderna som besökte Thailand var Malaysia med 5 3,619,930 2,765,906 personer, Kina med 1,313,117 1,296,032 1,089,988 personer, Sydkorea med XNUMX XNUMX XNUMX personer, Indien med XNUMX XNUMX XNUMX respektive Ryssland med XNUMX XNUMX XNUMX personer.

Om de klassificerades endast efter datum från 23 till 29 oktober 2023, hade mer än 505,672 XNUMX utländska turister besökt Thailand inom en vecka. Antalet var högre än väntat på grund av ett ökande antal flygningar under högsäsong och början av vintern i Thailand.

Från 30 oktober till 5 november 2023 hade Economics Tourism and Sports Division räknat med att antalet turister skulle öka från inkommande europeiska turister och att det skulle bli ett ökande antal flygningar under vinterns resesäsong i Thailand.

Dessutom skulle visumbefrielser i vissa länder som Ryssland, Indien, Kina, Kazakstan och Taiwan potentiellt få fler turister.

Läs om visumbefrielsen i Ryssland här.

Läs om visumbefrielsen i Indien och Taiwan här.

Läs om viseringsbefrielsen i Kina och Kazakstan här.

Men det pågående kriget i Mellanöstern skulle ha en negativ inverkan på turismen med det höga bränslepriset och en stigande inflationstakt över hela världen, tillade Thailands turistmyndighet.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/