Phukets största berättelser från den senaste veckan: utländsk man attackerar immigrationstjänstemän och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 23 oktober 2023 till söndagen den 29 oktober 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Den berömda eldvandringsritualen hölls på Phuket Vegetarian Festival.

Den vegetariska gatuprocessionen söndagen (22 oktober) hölls av Kathu Chinese Shrine som är den äldsta kinesiska helgedomen i Phuket.

Vi ses nästa år Vegetarian Festival!

2. Phuket Vegetarian Festival slutade med en miljon smällare. Festivalen nästa år kommer att vara från den 3 oktoberrd till oktober 11th2024

3. En efterlyst man i Pattaya greps på Phukets internationella flygplats.

En efterlyst nyzeeländare greps på Phukets internationella flygplats efter att han rymt från Thailand för 15 år sedan och bestämde sig för att riskera att återvända.

Man tror att Freeman trodde att det hade gått så lång tid sedan händelsen att han kunde återvända med ett nytt pass och inte nekas inresa.

4. Två immigrationstjänstemän skadades efter att de attackerades av en utländsk man när de sökte efter en annan efterlyst indisk man i en villa i Thalang.

Flera utlänningar har fått livstidsförbud efter en incident där flera immigrationstjänstemän skadades när utlänningarna försökte hindra immigrationstjänstemän från att göra en husrannsakningsorder på en fastighet för att leta efter och arrestera en efterlyst indisk medborgare.

Phuket Express noterade att Phuket immigrationstjänstemän inte identifierade vem som specifikt fick livstidsförbud för att komma in i Thailand.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.